Popular Post

Sabtu, 16 Mei 2015

Siapa sebenarnya berjasa, Mahathir atau Tunku Abdul Rahman


Mahathir adalah seorang berketurunan india yang tidak pernah mengenal JASA seseorang, Mahathir menjadi pelarian kerana mengkritik Tunku, dari Thailand pergi ke Australia kerana takut di tangkap. Hari ini apabila kita mengkritik Mahathir, ramailah melayu bersuara kononnya kita tidak megenang jasa....

Adakah Mahathir mengenang jasa Tunku?

Tunku Abdul Rahman telah memerdekakan negara ini dari penjajah sehingga bangsa kita boleh berdikari dengan sendiri akhirnya di caci di hina di kritik oleh manusia berketurunan india. kita bukan rasict, kita bercakap atas dasar fakta, bahawa anak india tidak mengenal jasa orang melayu kerana sifat sombong, bongkak, berlagak bijak, banyak cakap

Mahathir memodenkan negara ini dengan berbilion wang ringgit yang sudah tersedia ada, separuhnya dia rembat dan bahagi kepada anak2. Tunku Abdul Rahman memerdekakan negara ini dengan meminta derma dari orang2 kampung untuk pergi ke London sehingga negara kita mendapat kemerdekaan.

Mana lebih besar, jasa membebaskan negara dari penjajah sehingga kita ada maruah diri atau jasa membuat bangunan terbesar, tertinggi, terpanjang itu ini kononnya dunia sudah kenali, malangnya bangsa melayu sendiri tak dapat rasai, ekonomi tercorot.

Maka tak perlulah budak2 melayu nak bercakap soal jasa, andai Tun Razak masih hidup pasti dia ludah atas muka anak india tu, kerana Mahathir umno pernah berpecah, di sebabkan roh ketuanan melayu ini kuat maka maka umno kembali bersatu bukan kerana Mahathir.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan