Popular Post

Selasa, 30 Disember 2014

Ke mana duit hasil balak pergi??

Kelantan mengalami mimpi ngeri apabila berlaku banjir besar bermula dari tempat tadahan air di kawasan Gua Musang yang mana hutan di kawasan tersebut telah di gondol oleh kerajaan negeri untuk membuat Ladang Rakyat.

Kekayaan hasil bumi yang mereka gondol seperti balak di negeri tersebut ke mana pergi? Ini telah menjadi tanda tanya pelbagai pihak sehingga bencana alam telah memusnahkan seluruh negeri itu.


Pesakit tanggun derita


Pesakit bersambung nyawa helikopter di guna oleh VVIP untuk meninjau banjir bukannya bagi membawa pesakit kritikal ke hospital.

Dr Afiq Rahim yang bertugas di kelinik kesihatan Badang di Kota Bharu berkata
"seorang pesakit yang mengalami pendarahan teruk akibat barah rahim tidak dapat di terbangkan dengan helikopter".

Pengumuman harga petrol


Pengumuman harga terbaru petrol di Malaysia sudah tentu menjadi antara perkara yang ditunggu-tunggu oleh rakyat Malaysia.

Ahmad Maslan telah memuat naik satu status di akaun Twitter miliknya yang menyatakan harga Ron95 dan Diesel dijangka akan diturunkan pada RM 1.95 - RM1.90 seliter mulai 1 Januari ini.

MP Ketereh turun padang memberi bantuan banjir


Kelibat MP Ketereh YB Tan Sri Anuar Musa yang sentiasa mengambil hal kebajikkan rakyat, Beliau sanggup balik dari Korea semata-mata untuk memberi bantuan kepada rakyat ketika berlaku banjir di kelantan.

Sifat beliau yang senang di dekati dan mesra dengan rakyat, membuat rakyat kelantan amat bertuah mempunyai pemimpin seperti itu.