Popular Post

Sabtu, 29 Ogos 2015

Mahathir semakin terdesak ingin melihat Najib berundur


Tidak cukup jelajah bersama isteri dengan memburuk-burukkan PM dan UMNO, Mahathir terpaksa turun bersama anak perempuan beliau ke perhimpunan bersih yang di anjurkan pembangkang. Apa yang menyedihkan beliau di cemuh oleh peserta bersih, hanya segelintir yang meraikan kehadirannya.

Apa tidaknya, 22 tahun beliau perintah, perhimpunan seperti itu tidak pernah berlaku kerana di kawal oleh ISA, beliau sendiri mengatakan tidak baik untuk negara. Malah beliau jugak menahan Anwar Ibrahim kerana membuat perhimpunan seperti itu.

Adakah beliau begitu terdesak atau kifarah terhadap apa yang di lakukan selama 22 tahun pemerintahan beliau sedang di tunjukkan oleh Allah,

Jangan di layan kerenah MahathirPresiden Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA) Malaysia menyelar tindakkan bekas PM Mahathir Muhammad di atas satu kenyataan supaya pembangkang mencari formula untuk menyikirkan Najib.
Kata beliau "Sudahlah Tun apa lagi yang anda mahukan, jangan jadikan rakyat malaysia seperti badut mendengar setiap keluhan untuk diri anda, saya tahu Mahathir ada agenda tersembunyi bukan kerana umno akan kalah, bukan kerana menjaga kepentingan rakyat, dia mahu legasinya di sambung semula. Keadaan menjadi tidak terkawal apabila Najib tidak ikut arahan darinya, siapa Mahathir untuk menetukan itu ini di dalam negara, negara ini bukan miliknya, bukan milik bapak dia. 22 tahun dia perintah pelbagai kepincagan yang dia lakukan tetapi tidak di hebahkan kerana dahulu ada ISA, media cetak di halang dan sebagainya, dia memerintah dulu pun dalam ketakuatan"
"Saya telah lama mengikutnya, saya tahu setiap gerak kerja Mahathir banyak jahat dari baik, ISA yang di pertahankan oleh beliau hanya untuk menjaga politik dirinya. Rakyat malaysia jangan jadi bodoh, sekiranya legasi Mahathir memerintah media sosial akan terus lenyap, kita semua seperti katak di bawah tempurung" Kata Ibrahim Ali