Popular Post

Isnin, 16 Mac 2015

Pemuda persoal kemana duit rakyat hilang di zaman Mahathir


Matang Perdana Menteri Tun Mahathir mempersoal 1MDB dengan mengatakan pelaburan yang besar sebanyak RM42 Bilion masih belum pasti untung dan ruginya sekiranya Najib teruskan.

Hari ini pergerakkan pemuda umno mula persoal isu yang dimainkan oleh Mahathir dan mula bertanya isu-isu berbangkit dari tahun 1981-2004 yang di terajui oleh matang perdana menteri itu. Antaranya Skandal PKFZ yang melibatkan duit Rakyat sebanyak RM12.7 billion, Pembelian Kilang arak di Filipina juga melibatkan duit rakyat oleh anak Mahathir sebanyak RM29 Bilion, Kehilangan saham Bumiputera sebanyak RM50 Bilion, adakah itu semua mendatangkan keuntungan kepada negara dan rakyat kemana hilangnya duit berpuluh-puluh bilion tersebut.

Isu tersebut terus senyap malah tidak di dedahkan kepada rakyat, malangnya isu 1MDB yang baru ingin di jalankan berbagai persoalan timbul, sehingga sanggup memburuk buruk pentadbiran sedia ada.

Nurul Izzah Anwar di tahan polis


Anak sulung Anak Ibrahim di kenali Nurul Izzah telah di tahan kerana kenyataan beliau cuba menghasut rakyat di dalam dewan Parlimen, sewaktu di dalam tahanan polis beliau kelihatan tenang dan sedang menunaikan solat.

Mahathir mula di kencam oleh ahli dan penyokong umno.Satu tinjauan di laman sosial facebook mendapati rata-rata golongan umno mula kencam Mahathir kerana memburuk-buruk pentadbiran Najib Razak. Mereka mempersoal pemerintahan Mahathir pada masa lalu, status berbentuk penghinaan tersebut di sukai lebih 24 ribu individu.